November 16, 2010

alahai nasib~kassim selamat

wahh..wahh..semangat betul aku menulis entri hari ni..haha
ingatkan tadi dah nak stop, tapi ada lah satu benda yang jadi.

alkisahnya begini,
family aku nihh memang lah ada darah seni-seni belah ayahku
so, kitorang memang minat lerr tang-tang seni ni..especially main muzik

ayahku memang lahh tahu main gitar. teringat lah zaman kecik comel lote dulu.
suka dengar ayah main gitar petang-petang lepas beliau balik keje.
tapi, sedihnya si gitar tua tu hilang pulak time tinggalkan kat rumah atukku

so, muncul lah zaman gelap kitorang..haha.then, adik aku masuk victoria institution kejap, join lah brassband skolah dia. tapi, tak lama sebab transfer pi masuk mrsm serting..haha, adik beradik aku memang generasi anak MARA...haha

tapi si budak ni lucky sket sebab kat mrsm serting tuhh ada jugak brassband. mamat ni siap pegi singapore lagik buat performance dengan sexophone nyer ..ecece ala-ala kassim selamat..bangga gilok la dia..yelahh..dalam family aku, dia la first pegi 'oversea' nihhh..tak lama lepas tuh. aku join brassband kat mrsm aku kat jasin, main side drum..

tapi lepas abes spm, masuk matriks a.k.a 'heaven' ku (in bracket tuhh)..so memang lah takde masa nak main-main muzik ni..haha..mama and ayah aku memang ler sporting..tapi kalau bab study2 nihh~ haha, bertukar!!!!

nak dijadikan cerita, time kat mrsm serting tuhhh..selain masuk brassband si adik lelaki kesayangan aku ni belaja main gitar..aku pun bila dengar~ fuhhh..jeles dowh
then, dalam taun lepas dibeli lah sebijik gitar letrik kat umah aku. tapi bukan cap yamaha lahh..mahal dowhh.

                                                **************************************

aku yang memang lah berminat nak belajar gitar ni mula lah tanam impian nak belaja main. yelahh~ pompuan pandai main gitar ni bagi aku cool gilak.

contohnya dua orang gadis manis nihh...

taylor swift
yuna



















hahh..tengok ler..da la cunn..pandai main gitar plak tuhh..suara sedap~ mana la lelaki tak cair. tambah lagi si taylor swift nihh memang la feveret aku..

jadi, makin semangat la aku nak belaja main gitar. cuti matriks~tangguh dulu. sampai lah sekarang ni da cuti sem first uitm..haha

nak diceritakan, lepas isyak tadi aku pun pi lah capai gitar letrik adik aku. memandangkan gitar akustik takde, letrik pun bole lahh..

since, aku ada la sikit-sikit basic nak baca note musik, and ke'genius'an aku nih..maka berjaya lah aku conquer dua string first and second.so, aku mula ler berlatih main satu note simple nihh

namun, tetapi, but...malang aku pun mula lah nak jadi. tengah dok sedapp main ni..(dah la tengah malam..kurang adab sungguh..hehe)..tetiba..

"ehh, mana tali no 1 ni?!!!" kata aku dengan cuaknya

                                                  ***************************************

rupa-rupanya, si pengganas bernama anis farhana nih da putuskan tali gitar letrik adik aku. memang cuak gilosss lahh...da la mamat tuhh angin satu badan..

jantung aku macam nak tercabut da time tuhh..dupp dapp dupp dapp...dengan lemah-lembut nya..aku pun panggil si adik

"amirrrrr!!!!!! sorrryyy!!!!!" aku cakap
"ko pehal??" si mamat tu jawab
"aku rasa aku da putuskan tali gitar ko" abis la aku..

senyap sekejap....

"hah?!! ko buat ape?" mamat tu tanya lagi
"ntah..aku main la..amir, sorry!! nanti aku ganti" kataku (kesilapan besar disini yaa)
"hmm..takpelah nantu share duit beli tali gitar baru.standard la main gitar tali putus. tapi tangan ko ok x?selalunya boleh koyak tangan kena tali tuhh" kata adik aku (sedikit terharu ya disini..haha sayang gak ko kat aku)

                                                         *************************************

so, aku pun janji lah dengan adik aku nak ganti tali baru. nasib baik lah dia baik hati nak share duit half-half.
and tali gitar yang budak ni nak beli lak cap 'ernie ball'


mau puluh-puluh, tak pun dekat seratus.alamat nya~ selamat tinggal la duit ku..
hmm..baru kumpul sikit nak beli tiket concert super junior taun depan..alahai nasibbbb!!

so, terasa malang nasib aku malam ni..mungkin semalang kassim selamat?!

p/s: mission blaja main gitar incomplete. nanti sambung balik! haha~~

No comments:

Post a Comment