December 31, 2010

2010 Vs 2011

In like, a few hours we will be leaving the year 2010 and say hi to the brand new 2011
But before that, I think I should go back to my 2010 timeline
And see/think about the things I have done

First, I should start it with happy thoughts
The best thing in 2010 is when I got the chance to attend Super Junior Concert, Super Show 2 in Bukit Jalil. 
20th March 2010
I don't think I will forget that date
That was like the most awesome night in my life, like ever, so far..

I started my university life in 2010 leaving the so like-hell matriculation life
Well, it's the hectic-ness of matriculation that I hate
But I miss the people that involved in it
AJ, Sue, Nid, Sherry, Nina, Terry, Ayun, Fana, Sya, Aten

I thought my life in UiTM was much better
I got the same room with Farahlina (my ex-roomate in TGB)
The campus is in Shah Alam so I can go back home like in every weekend if I want that
I had high hope that this time everything has become much better
But the biggest spoiler was my first semester examination result
If you ask me about it
I can only say one thing. It sucks. I suck
It was the worst ever.
I felt worst compared to when I get my matri-hell-ation result

So far, mostly my 2010 is like..wth?wtf?wt~~?

But 2010 is rather an important year to me
So, even though mostly it is the most 'wth?' year for me
I don't think I will forget it
It played a significant role in my teenage life
My last teen life

Yes, I'm turning 20 on 2011
Hello adulthood!

Before this, I might say 
I'm not a girl, not yet a woman
But I dont think I can say that as often as I did before

I still think 20 is just a small sum
My youths is still far away from it's end
But I need to act more like an adult now
If I want to be treat like one

So, I would want to say 'Holla!' to 2011
Hope you will bring more happiness for me
Better luck, better education, better love?

And to the 'wth?' 2010
Thank you for teaching me so many things
Even though I want to forget 2010 completely 
I don't think I can
We have that pure love-hate relationship right?

And for my new year resolution?
I think I should keep it for myself
Hope you guys will have a better 2011!

tutorial: berapa berat blog anda?

Nak tau berapa berat blog anda?

Click sini! click.click

blog ni punya berat is!
jenggjengg!


Hurm..
Size: 99.36KB
Load Time: 0.33 seconds

Kira okay la kan?
Haa..so sekarang korang boleh tau betapa beratnya blog korang
Yelah kalau load time lebih dari seminit tuh
Gi lah edit pape yang patut

Senang jer nak tau..lepas click link kat atas
Just key in url blog anda
Hah..senang..simple..easy!
Jom banding blog sape lagi slim!
Hehe

Okay..till then! Buhbye!

what i want to do the most even once in my entire lifetime

Do you guys ever thought of something that you feel like you really want to try it? 
At least once?
I do

There is something that i really wanna do
Something that is really scary and not everyone can do it
I think even guys might get hesitant if they think about trying it

I started to get interested in this when i watch it on tv
At first, I didn't think much about it
But these days, when people ask me about the things that I wanted to do in my life

Apart from going to Korea and London
This is the thing that I really really really really want to try
Yes, I emphasized on that four times

And I think it will be costly too
I hope I could do it with someone I care for
Like maybe..my future unknown husband? ^^

Do you wanna know whats it is?
When you know the answer do you think I could do that someday?
Tell me then!

So, the thing that I wanna do so much
Even once
Even it will cost me a grand
Even it will make me cry first before doing it
Even it will make me scream like crazy 
Even it will make me want to run away
That scary but tempting and interesting thing is







BUNGEE JUMPING!!


Truthfully
This is the craziest thought I ever had in my entire lifetime
I can be considered as a safe type of person
I don't do risky or dangerous thing
I don't watch horror movies because it's scary

So why on earth I want to try this?

Because when I look at the videos or pictures of people doing this
There is some kind of feeling creeping in my body
I can feel the excitement in the pit of my stomach
I kinda get this 'free' feeling when I was watching it

I do realized that every time I watch bungee jumping video
I do get cold hand and cold feet
My heart was beating so fast
And my hands are wet from the sweat

So how come I will be able to do that?
Watching from afar made me this worried?

Well, i don't care
I really really really really really really really feel like I have to try this.

I don't know when this fateful moment will come
Maybe in six or seven years?

If this blog still exist on that time
I will surely tell you guys but it!



December 30, 2010

Jalan Jalan Makan Croquette

Hari ni teman keluar beli barang-barang
Yelah dah nak start semester 2 kan
Beli barang Amir sekali sebab nak balik MRSM Taiping

Last-last pergi merayap dengan my youngest brother..

sama tak muka..hehe







Penat gila..Pening-pening je
Haha
Ok Chio~~~

Mega Sale! Mari Exchange Banner!!

Anouncement!!

Haa..from tittle entri pun dah tahu!
So sesiapa yang mahu exchange banner!
Tinggalkan link blog anda yer!
And of course silalah copy link banner saya!

Sekian terima kasih! 

December 29, 2010

Tahniah Encik Khairul Fahmi! Anda Masuk Dalam Bias List Saya! Tangkap Bola Pun Nampak Bergaya!!!


Hahaha! Aku gembira!

Tahniah buat Malaysia yerr kerana berjaya dalam final Piala Suzuki

Tapi yang tak boleh belahnya, time second half boleh aku tertido atas sofa
Terus miss 2 gol Indonesia

Habis jer terus aku online Twitter
Terkedu kau hah
Takde pun orang jauh nak mengata apa-apa

Laser ada jer tadi but player Malaysia cool jer
Tulah, orang suruh makan sayur 
Baru mata power macam Mr.Fahmi tu
Ni tak, kena tembak sikit
Banyak cakap pulak

Tahniah yer Malaysia
Rasanya tak lama lagi coach Raja Gopal dapatlah gelaran Datuk tuhh

Hah! Mr Khairul Fahmi ni siap jadi trending topic worldwide yer sekarang!
as at 10.20 pm

Way to go lah!
Anda sudah jadi jejaka idaman Malaya! Phewittt
Yeah Apek..Dah la mata anda sepet2 iras Korean
Memang my taste..Awww~~!! LOL

Update!

Congratulation Malaysia is trending as at 10.43pm


Yeongseo/Goguma Mission~ Banmal Song



super cute!

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Nilah yang dikatakan pucuk dicita ulam mendatang!
Kalau lah aku menang giveway ni
Confirm dapat kiss satu from Farahlina and Syira nihh!

Nak tau kenapa?
Meh dok rapat-rapat..Nak Cerita lah nihhhh

Jengg..Jenggg..Jengggg!!
Alkisah bermula bila Mr.Eqbal buat giveaway nihh!

**************************************

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"




Syarat-Syarat Penyertaan!

1. Jadi Followers eqbalzack.com.

checked!
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

checked!


3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.

click-click
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.

Princess5050

tagged and told! @anis_farhana
replied from princess5050!

5. Tinggalkan link anda pada entry ini.


******************

Kenapa aku mesti menang!

Satu!

Disebabkan aku nih akan duduk rumah sewa sebab UiTM kedekut tak mahu lulus permohonan kolej, maka aku and roomateku terpaksalah membawa diri menyewa.

Memandangkan kitorang ni student and duit PTPTN tuh mana lah cukup kalau nak decorate-decorate rumah ni..setakat lekat celah gigi je..

And Mr.Eqbal nih macam tau je kesempitan hidupku yang sama macam bajuku yang makin sempit sebab menternak lemak semasa cuti

Pandai pulak beliau offer lampu nihh
Cun dowh...Mataku dah bersinar-sinar macam biji mentol dah!


Kalau korang nak kata
"Eleh..lampu jer..ntah-ntah dia dapat lelong"

Jangan main-main woooo
Ni dari Ikea tau!


Hah..harga dia RM 111.11
Hehe..juling sket mata aku baca harga dia

Okay Okay..
Ni baru sebab pertama aku nak join

Sebab kedua!

Sebab birhday aku pun dah nak dekat!
January okay!
Nak harap dapat hadiah mahal-mahal ni
Makan hati ayam berulam jantung pisanglah jawabnya
(cool tak peribahasa aku..kuikui)

So aku pun berharaplah sangat dapat sebijik lampu itu
Konpem housemate aku bagi hugs and kisses 24 hour!
lalala~~

Korang pun kalau nak join meh lahh

click kat sini

Tarikh tutup dia pun boleh bagi mata juling gak

Tarikh Tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

*****************

So kepada Mr.EqbalZack!

Bagilah saya menang yer!!
PleasePleasePlease!

buat muka cute mintak simpati..hehe

Baru Tweet #MalaysiaFighting kat Twitter..Sebakul Maki Aku Dapat..Baru Nak Patriotik Sikit

Mak datuk..panjang kan tajuk entri ni

Sekarang ni aku tengah bengang
Sedih pun ada

Tadi aku postlah
#MalaysiaFighting kat twitter aku
Yelah nak patriotik and semangat sikit lah

Sekali lupa pulak aku ada sorang follower from Indonesia ni
Hah amek kau
Mau sebakul sumpah seranah aku dapat

Meh tengok sikit yang ada nihh


perasan tak yang tweet first tuh?
yang ada hashtags #sushow3indonesia?
even ELF pun dah break apart
so WTH is this?!!

(ELF is Super Junior's Fans Official Name means Everlasting Friends)


Sedangkan satu pun aku tak kutuk diorang
SobSob..Sedih gilossss

Ntah apa ntah diorang nihh
Emo nak mati

Kang aku kutuk betul-betul kanggg

Tak habes-habes lagi diorang nak gaduh
Hari ni diorang trending ni pulak
#garudafightsback  


kalau macam nilah jadinya
memang lah aku patut tak minat bola
bahaya nau!

OMG~ I love my fandom..I love my fandom...I love my fandom

E.L.F MESSAGE TO SUPER JUNIOR.

“In my next life, I wont love all of you.Because in my next life, I wont be an ELF anymore. In my next life, there wont be ELF, there wont be Super Junior.
In the next life, I only wish you were yourselves.


No more Super Junior’s Leeteuk, only the privately quiet and delicate, Park Jung Soo;
No more Super Junior’s Heechul, only the loud but surprising, Kim Hee Chul;
No more Super Junior’s Hankyung, only the gentle and thoughtful one who makes delicious fried rice, Hangeng;
No more Super Junior’s Yesung, only the one who has an artistic voice, Kim Jong Woon;
No more Super Junior’s Kangin, only a glib-tongued one who likes drinking, Kim Young Woon;
No more Super Junior’s Shindong, only the one who doesnt look very eye-catching but is full of talent, Shin Dong Hee;
No more Super Junior’s Sungmin, only the one who can be cute to make his parents happy, Lee Sung Min;
No more Super Junior’s Eunhyuk, only the one who shows all his gums as he smiles widely, Lee Hyuk Jae;
No more Super Junior’s Donghae, only the one who works so hard for his fathers dream, Lee Dong Hae;
No more Super Junior’s Siwon, only the one who has a princely air about him yet likes skinship, Choi Si Won;
No more Super Junior’s Ryeowook, only the cute and shy one who has a heavenly voice, Kim Ryeo Wook;
No more Super Junior’s Kibum, only the one who plays his PSP so much that he forgets to eat, Kim Ki Bum;
No more Super Junior’s Kyuhyun, only the one who can show a bright and evil smile, Cho Kyu Hyun.

Not Super Junior a group, one life of Super Junior is enough.
Let all the love and charm be used up in this life, not leaving anymore for next time.
All those unnecessary times and things will pass..
Be the individuals you all used to be.

There won’t be Super Junior, no more massive amount of fans surrounding you, no more bodyguards protecting you, no more unnecessary discussions or rumours,
You can be free to do what you want, to love who you want to love,
You dont have to cover up just to go for a walk in the park,
You can walk hand in hand with your girlfriends, eating cake together, watching movies together..
You can watch concerts with your family, but then it will be someone else on stage, not Super Junior anymore

When that time comes, you wont have to stay up at nights, you wont have just 2 or 3 hours of sleep due to packed schedules,
All of you can eat well, sleep well..
When that time comes, you wont have backaches from long hours rehearsing dances, wont leave bruises and injuries on your young bodies..
You wont have to say things like Once the camera is on, I have to change from Park Jung Soo to Leeteuk, Super Juniors Leader, and I have to show only the best to everyone.
When that time comes, even if youve injured yourself, you will be made to rest, and you wont have to grit your teeth through performances just for the fans.
When that time comes, you wont be the Super Junior that has thousands of people cheering for you..

But as for now, you are Super Junior that belongs to ELF. This is something that cannot be changed..
All ELF can do for you is: love you, love you very much, love you very very much, do our best in loving you.
Because in the next life there wont be Super Junior, we will use all the love we have in this life to love you.
In this life, I will love you with all I can. In this life, let ELF love you with all we can.
In the next life, please live a life that belongs to you..
In the next life, I wont love all of you, really.
Because in the next life, my world wont consist of Super Junior, Super Junior wont exist anymore.

However, if in my next life, Super Junior still exists,
I will still choose to become an ELF”


Credits: Super Juniors Baidu Bar


P/s: Even though I know there are no 'next life' but this is how we feel TT

Gediks Time!

kyuhyun-ss3 guangzhou

fly me to the moon~lalala

btw, i've gone beyond pluto now..kekeke~

Air Mataku Tumpah Kerana Blog Ini

Salam semua. Setiap yang hidup pasti akan mati. Meninggalkan semua yang ada di dunia, seorang ibu akan meninggalkan anaknya, seorang isteri mungkin akan meninggalkan suaminya, dan seorang anak akan mungkin akan meninggalkan dahulu ibu dan ayahnya. Putaran dunia tak boleh diubah, Allah telah menetapkannya.

Hari ini, sedang berjalan dari satu ke satu blog, tersinggah ke satu blog ni. 

Kisah seorang ibu, seorang ayah, seorang abang, sebuah keluarga dan si kecil bidadari bernama Alanna Qish
Tersentap hati membaca cebisan-cebisan tulisan yang ditulis
Kasih sayang ibu dan ayah yang tak pernah padam
Rindu seorang ibu kepada anaknya yang telah pergi


Coretan Dari Blog Alanna

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Didalam koma...adik lihat....
Syurga itu sangat hebat...
Hebat dari apa yg mummy cakap...
Adik dah tak boleh nak tunggu lagi...
Sekarang juga adik nak pergi...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Suatu malam datang malaikat...
Adik merayu, adik dah tak larat....
Tolonglah ambil nyawa adik cepat...
Tapi kata'nya' sabarlah dulu...
kerana apabila sampai waktu..
Dia takkan pernah lewat...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Pagi tadi 'dia' datang lagi...
Masa hujan turun..membasah bumi..
Dia datang dengan senyuman..
Senyuman manis berserta kiasan...
Tanda adik dah tak berkesempatan..

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Bila adik dah tiada nanti...
Bolehlah mummy dan daddy berehat lagi..
Kerana adik selama ini...
Sering membuat mummy menangis..
Tak henti-henti...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Bila mummy dan daddy leka tak nampak..
Adik bisik kat 'dia'...
Ambil lah sekarang kalau DIA nak...
Adik taknak mummy nanti ternampak-nampak...
Wajah adik yang sedang menanggung azab...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Masa semua tak sedar yang adik dah tiada...
Adik dah tak sakit..tak kejang...dan tak derita...
Alhamdulillah...Adik sihat-sihat saja...
Dan dalam erat pelukan malaikat..
Adik terus dibawa ke syurga...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Dari atas adik nampak mummy menangis kehilangan ..
Adik nampak daddy menangis ketakutan...
Adik nampak abang menangis kesunyian...
Dan adik nampak semua menangis keinsafan...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Adik nampak muka mummy pucat...
Adik nampak daddy peluk adik erat..
Adik nampak abang menangis kuat-kuat..
Dalam malam pekat...

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Tiada lah lagi duka nestapa...
Lenyaplah segala sakit sengsara..
Buat mummy dan daddy kedua..
Teruskanlah kehidupan bertiga...
Seperti sediakala....

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Adik akan sentiasa memerhati...
Setiap langkah mummy dan daddy..
Dan semua saudara sedarah ku nanti...
Ke Rumah kita...Di Syurga nanti....

Mummy, Daddy dan abang nak tahu tak?
Benda nih adik tak sempat cakap...
Tp adik malu nak ucap...
Ssshhhhh....
Adik amat sayang pada mummy,
Daddy dan...
Abang Nadime.....

Selamat Tinggal....Semua..

Alanna Qish
Si kecil yang tak pernah ku jumpa
Tapi membuat aku berfikir semula

Kata-kata ayah Alanna buat aku semakin deras menangis

Dady tiada kereta besar untuk diceritakan..
Dady tiada rumah banglo untuk dimegahkan..
Dady tiada kehidupan yang mewah untuk dicoretkan..
Yang dady ada hanya mumy, abang dan segalanya tentang alanna qish..
Segalanya untuk dik nun..dan segalanya khas buat puteri kesayangan dady

Kita yang sihat dan gembira
Punya keluarga dan ibu ayah tercinta
Tapi adakah kita bersyukur? Ucapkan sayang pada mereka setiap hari?

 Sedang menaip ni, air mata tetap tumpah lagi. Sebak dan terharu. Sangat menginsafkan.
  
Mujurlah penderitaannya sudah berakhir
Al-Fatihah buat bidadari syurga ini
Yang mengajarku sesuatu hari ini.

Suka kata-kata ibu dan ayah Alanna

Apa yang lebih baik dari menangis....kalau bukan menulis
Apa yang lebih baik dari menulis....kalau bukan berdoa
Setiap kataku adalah doa
Setiap katamu adalah doa
Terima kasih kerana mendoakan Alanna

Jadi, buat yang membaca
Sedekahkan Al-Fatihah buat sekecil yang berada di sana

December 28, 2010

Isu Bola~ Masih Panas. Twitter Jadi Medan Perang?

Nampaknya isu Piala Suzuki semalam masih panas especially bagi pengguna Twitter
Penyokong Indonesia masih tak puas hati dengan kemenagan Malaysia 3-0
And fans bola sepak Malaysia pula sibuk mempertahankan kemenangan kita semalam

Since I memang guna twitter
It's a bit shocking yang top 10 trending topic worldwide dikuasai topik ini
Bukan senang woah nak jadi top trending topic
worldwide tuhh!

Cuba tengok ni

as at 1.35am, 28 Dis 2010


And Indonesian/Malaysian yang guna twitter bukan sikit
So it's a bit annoying nak guna twitter now

Tapi tak semua Malaysian/Indonesian yang act bodoh macam ni
Sebab perbuatan macam ni bukanke macam curah minyak petrol dekat rumah yang tengah terbakar?
(heh apa punya peribahasa aku pakai pun tak tahu)

Contohnya



because orang-orang macam gambar di atas nilah sekarang nih
Malaysia/Indonesia taklah sampai berperang sakan
Orang yang berfikiran matang and bukan membuta tuli
Kalau ikutkan sangat hormon anda semua tu mau kucar kacir dunia tau!

and yang bestnyer
Alexander, member idol group Korea , U-Kiss give his opinion on this



"alex oppa, nilah sebabnya i sayang kat u ollls u-kiss tauu!"

So stop fighting
Or we will be on the edge of war sooner or later
Just like crisis with S.Korea and N.Korea

Everyone should stop acting like a barbarian
and be more mature

Your whining about winning or losing
Is exactly like a 3years old kids crying over toys he wanted to have

That is so ridiculous!

Hope this won't get worst lah
Anyway, Malaysia fighting for the last match!

Let's play a fair match
So things like this wont happen in the future

December 26, 2010

Malaysia vs Indonesia! Kontroversi!

Korang nak tau tak?!
Sebenarnya aku tak layan bola sangat
Actually tak layan langsung

Tapi tadi time perlawanan Malaysia Indonesia Piala Suzuki ni
Tengok lah pula

Nih nak phewittt sket kat player Malaysia ni
3-0 woahhh! 
Aku yang gurly gurly girl ni pun
Berpeluh-peluh melompat-lompat tengok bola

Akhirnya player Malaysia nampak hensem di mataku
Haa..kasi menang sket kat Indonesia nanti
Boleh lah aku jadi fangirl korang pulak

Time first half tu macam bosan sket
Banyak kontreversi jer
Then time second half
Amek ko! Panasss! Panass!

Tiga-tiga gol nak dekat-dekat je
Player pun nampak bersemangat
Hehe..baru lah cun sket

Bercakap pasal kontreversi
Yang pasal laser-laser tuh
Cehh.. publisiti murahan dowh
Tapi yang fan Malaysia pi bawak laser tu pehal
Bijak benor
Tolong lah yakin sikit dengan player kita
Korang ingat ni concert Super Junior ke nak main laser-laser
haha!

Habis kat twitter nyer trending topic worldwide #malaysiacheatlaser
Kan dah jadi isu

Lain kali jangan lah buat benda-benda yang kontroversi tuh
Cuba lah korang buat benda yang cool sikit
Ini main laser-laser pulak, Bajet Otomen apa

Jap lagi mau kecoh kat luar stadium tu
Habis lah marka-marka hensem player Malaysia kena bantai ngan fans Indonesia

Adoyai~
Bola ni macam KPOP jugak
Ada fan war dimana-mana

By the way
Will be praying for the next match
Go Go Go!
Malaysia! 
Hwaiting!
Himnae!
Cayo! Cayo!
Aja-Aja!
Berusaha!
Ganbatte!
Hah..amek ko semua bahasa dah kuar! 

Ok ini saja buat masa ni
Mungkin jugak ni satu-satunya entri pasal sport dariku?
Haha~~
 (siap kena buat label baru sebab label sport tak pernah ada dalam blog ni,..kekeke~)

Saranghe Chingu Yahh! ^^



This is for you! I love You!

Liyana.Zainal
Munirah.Nabihah
Tuan.Ajmal
Aznida.Kamaruddin
Shariatul.Nabila
Nur.Sulastri
Farahlina.Ahmad
Nurul.Aminah
Nina.Aznan

P/s: I know you guys tak paham korea. Sila baca translation
P/p/s: AJ Thanks!

siapa nak promote blogshop kat aku?

guys! actually aku nak beli beg sandang blakang ni
siapa tau blog shop yang ada jual beg sandang cun?
meh gitau sket

cuti dah nak habes nihh TT

500 BLOG !


Hari ini nak join segmen Mr.Ben ni lah
Bukan apa, cuti sem tinggal seminggu
Nilah masanya nak berblog sakan sebelum mengucap selamat jalan

Segmen ni memang mencabar minda woo
Bukan senang nak cari harta karun Mr.Ben ni
Sape kata blogging takde faedah?
Nak kena high kick ni!

Kalau korang rasa macam nak join gak
Meh la check entri Mr.Ben ni.click.click

First 500 je akan tersenarai
So cepat-cepat!

**************************************

Ok Ok Sekarang merapu time!
Mr.Ben suruh cerita skit pasal blog ni and tuannya

Ok nama diberi Anis Farhana
Tapi kalau nak bajer glamor sikit panggil Miss Everlasting pun boleh gak
haha!

Photobucket



Tujuan buat blog ni
Ingatkan mula-mulanya nak bagi English writing advance sikit
Tapi sekarang I main nasi kerabu je~rojak BM/BI suka hati suku-sakat I je..
And..
Since I ni suka sangat lah menulis 
So blog memang sesuai lah untuk membuang tenaga merepek

Now rasa makin best pulak berblog ni
So secara tak langsung of course nak dapat ramai member baru
Baca gossip baru
And tambah ilmu baru

But my blog is like my own painting canvas
So I tulis apa I suka
I post apa I nak

Hehe~That's all

Selamatlah berkenalan!
P/s: Sape singgah and tinggal link...Insyallah I pergi lawat balik
Wee~~~ByeBye

December 22, 2010

xiaxue.blogspot~best, funny, witty, informative!

blog walking is like a must do thing for most blogger
in order for our blog to grow, we need good networking partner
well, i'm not saying my blog is good enough for me to give tips about blogging

but, i have one tip for you guys

she is a well-known blogger in singapore
and i love her writing so much!

she is witty and funny
her writing give info as well as fun to read

and he blog template is just fabulous!
the picture can change! 
and the variety of the picture!
i can't even count that!

look at these!






nice right? i dont know whether she pays for the design or what
but it really shows her individuality!

and look at those award she get!

cool right! so just click on the link above
especially for the girls!
she does give awesome beauty tips


December 21, 2010

tutorial: importing your blog to facebook

haha..bila dah update blog
selalunya kita akan post link entri baru dekat facebook kan?kan?

sebenarnya ada cara yang lebih mudah, pantas and berkesan
iaitu dengan import blog kita dalam facebook

so everytime korang update blog
automatically akan dipost kat facebook

just follow this easy steps!


step one: on facebook home->notes 
(you also can find at profile page)


step two: it will show three option-> click on "my notes"


step three: just click on any available notes you have


step four: there will be a "subscribe" option on the left side of page
step five: click on "edit import settings"


step six: follow the 1->2->3 steps

i) insert your blog url or feed url
if you choose to insert feed url, use the adress below and just replace the blog name
for blogger : http//YOURBLOGNAME.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
for wordpress: http://YOURBLOGNAME/feed

ii) check the box to agree
iii) start importing

step seven: when facebook is done importing just click on the "confirm" button to let facebook publish your blog content


and complete!
your blog post will automatically posted!

p/s: you cannot edit the blog content in the facebook notes


so..jadi tak?
kalau tak jadi cakap ehh~




December 20, 2010

tutorial: making your blog mobile-compatible

it's all about technology!
now people can read your writing from their phone!

1) go to google
2) type: blogger in draft
3) or just click here!


just follow this step by step tutorial!
4) sign in just like you do in normal blogger
5) in the dashboard -> go to setting -> email & mobile
6) on mobile template option
7) click on "
Yes, On mobile devices, show the mobile version of my template."
8) save your changes

and finally!
tadaaa!
you can read your blog anywhere at anytime!


saya memang tak suka isap rokok!



isu yang hot sampai bila-bila
selagi wujudnya objek yang bernama rokok
rasanya tak kan stop 

aku memang tak suka rokok
and baunyer..euwww!
akan menyebabkan saya yang berpenyakit asthma ni terbatuk-batuk

sangat allergic yer dengan ini
sebab sekali terhidu boleh kena attack terus tau
so sape yang tak nak jadi pembunuh tanpa niat
jangan la isap rokok depan saya ya

hmm..walaupun saya tak suka
my papa pun isap jugak
tapi sekarang dia dah turun gred
tak isap dah cap malboroboro
or cap salemah
or cap dunhillmountain
haha

cap rokok daun je
tapi tu pun saya benci..tak suka okayy
ingat lagi kecik-kecik
my mama selalu bising pasal rokok ni
yela dah namanya nurse kan
so my papa mesti tak isap depan kitorang

and i waktu kecik-kecik jahat sket
bila terjumpa rokok my papa
petang-petang
i cabut naik basikal
pergi kat longkang yang jauh sikit dari rumah
and dispose rokok-rokok tersebut

haha..dah tau macam mana bencinya saya kat rokok ni?
kalau dah benci camni
konpem la saya tak suka isap rokok
try pun tak teringin
banyak je benda sedap-sedap kat dunia ni

nasib baik si adik lelaki pun tak suka rokok
kalau tak?
no way! project buang rokok dalam longkang akan bermula semula

kalau buang membazir duit?
peduli apa aku. janji sihat
lagi berbaloi buang dari isap benda tu

hah..mintak maap la bagi yang tak setuju
nak buat cmne kan?
dah tak suka
bukan setakat tak suka
tak ley dekat langsung 
rasa tak boleh bernafas langsung..haha

so..sapa-sapa yang lepak or keluar ngan saya
jangan la isap depan i ya
kalau u isap juga rokok tu
i belah jauh-jauh jangan touching-touching pulak

tak kesah la u perempuan or lelaki
i tak kan biased
i memang tak suka rokok
but that doesnt mean i benci orang merokok
nak buat macam mana kan
diorang dah salah jalan
tulah ada gps bukan nak guna

last-last!
i tak rasa lelaki yang isap rokok tu macho..
(my papa hanya macho time tak isap rokok yaa)
and i rasa perempuan yang isap rokok tu
ermm
"just no comment sbb comment2 yang ada ada sikit isu..haha"

hah..okay
nanti dah tua nak buat foundation anti-merokok!
(bajet ko kaya cam mr.trump ke?!)


even vomits looks nice!


even my vomits looks nice
when you are with me

i just hate that certain company!

i hate certain company
that make certain worker 
do certain thing
and never pay equally

i hate certain company
that make their own rule
neglecting the basis of humanity
and treat their workers like a slave

i hate certain company
that has wonderful workers
and they make fool of them

i hate certain company
that love to change things
in the last minute of time
and crushes people's heart

i hate certain company
that manipulate and manipulate
lie and lie
and treat their workers like money makers

i hate certain company
that break the promise
that change things after giving hope
and give big reaction over certain thing

i just hate that certain company
as much as i love the workers in there

that certain company
better keep the promises
or you will go down together with us

because customer is king!

December 19, 2010

i'm in charge! just sit and eat!


haha..malam ni menu for dinner is blackpepper steak, coleslaw and spaghetti carbonara

sebenarnya memang la tak tahu nak buat menda alah ni 
except for the salad..heh yang tu kacang je

sos blackpepper resepi ku cilok di sini 
so terima kasih lah
cuma ada modified sket sbb gantikan kiub ayam with stok daging and tambah tepung jagung
yela..i suka yang pekat-pekat likat-likat gitu

haha
dalam rumah ni yang makan makanan spesies cam ni
hanyalah aku and adik2
my mum boleh lah makan
but my ayah
haha..thanks but no thanks
memang tak masuk selera malaysia dia

for the spaghetti sebab malas nak susah-susah
so saya mintak tolong dari encik prego jer..mamma mia!

jadi lepas penat bersilat sorang-sorang kat dapur tu
akhirnya siap daa

makan la dengan gembira
tetiba teringat tak snap gambar makanan tadi
aiseyman..mahu nangis rasa
haha yelah buat kenang-kenangan
(heh...bajet macam sedap sangat jer kan??)

nasib baik lah adik aku makan slow
so snap la gambar makanan dia
(so tu yang comot sket tuhh)

now semua dok bersandar kekenyangan macam ular sawa
burpppp..eh alhamdulillah..excuse me..hehe

ok guys..chow cincau!
nak pergi mandi
masak kat dapur rasa macam baru habis maraton je
haha~