December 28, 2010

Isu Bola~ Masih Panas. Twitter Jadi Medan Perang?

Nampaknya isu Piala Suzuki semalam masih panas especially bagi pengguna Twitter
Penyokong Indonesia masih tak puas hati dengan kemenagan Malaysia 3-0
And fans bola sepak Malaysia pula sibuk mempertahankan kemenangan kita semalam

Since I memang guna twitter
It's a bit shocking yang top 10 trending topic worldwide dikuasai topik ini
Bukan senang woah nak jadi top trending topic
worldwide tuhh!

Cuba tengok ni

as at 1.35am, 28 Dis 2010


And Indonesian/Malaysian yang guna twitter bukan sikit
So it's a bit annoying nak guna twitter now

Tapi tak semua Malaysian/Indonesian yang act bodoh macam ni
Sebab perbuatan macam ni bukanke macam curah minyak petrol dekat rumah yang tengah terbakar?
(heh apa punya peribahasa aku pakai pun tak tahu)

Contohnya



because orang-orang macam gambar di atas nilah sekarang nih
Malaysia/Indonesia taklah sampai berperang sakan
Orang yang berfikiran matang and bukan membuta tuli
Kalau ikutkan sangat hormon anda semua tu mau kucar kacir dunia tau!

and yang bestnyer
Alexander, member idol group Korea , U-Kiss give his opinion on this



"alex oppa, nilah sebabnya i sayang kat u ollls u-kiss tauu!"

So stop fighting
Or we will be on the edge of war sooner or later
Just like crisis with S.Korea and N.Korea

Everyone should stop acting like a barbarian
and be more mature

Your whining about winning or losing
Is exactly like a 3years old kids crying over toys he wanted to have

That is so ridiculous!

Hope this won't get worst lah
Anyway, Malaysia fighting for the last match!

Let's play a fair match
So things like this wont happen in the future

No comments:

Post a Comment