December 26, 2010

Malaysia vs Indonesia! Kontroversi!

Korang nak tau tak?!
Sebenarnya aku tak layan bola sangat
Actually tak layan langsung

Tapi tadi time perlawanan Malaysia Indonesia Piala Suzuki ni
Tengok lah pula

Nih nak phewittt sket kat player Malaysia ni
3-0 woahhh! 
Aku yang gurly gurly girl ni pun
Berpeluh-peluh melompat-lompat tengok bola

Akhirnya player Malaysia nampak hensem di mataku
Haa..kasi menang sket kat Indonesia nanti
Boleh lah aku jadi fangirl korang pulak

Time first half tu macam bosan sket
Banyak kontreversi jer
Then time second half
Amek ko! Panasss! Panass!

Tiga-tiga gol nak dekat-dekat je
Player pun nampak bersemangat
Hehe..baru lah cun sket

Bercakap pasal kontreversi
Yang pasal laser-laser tuh
Cehh.. publisiti murahan dowh
Tapi yang fan Malaysia pi bawak laser tu pehal
Bijak benor
Tolong lah yakin sikit dengan player kita
Korang ingat ni concert Super Junior ke nak main laser-laser
haha!

Habis kat twitter nyer trending topic worldwide #malaysiacheatlaser
Kan dah jadi isu

Lain kali jangan lah buat benda-benda yang kontroversi tuh
Cuba lah korang buat benda yang cool sikit
Ini main laser-laser pulak, Bajet Otomen apa

Jap lagi mau kecoh kat luar stadium tu
Habis lah marka-marka hensem player Malaysia kena bantai ngan fans Indonesia

Adoyai~
Bola ni macam KPOP jugak
Ada fan war dimana-mana

By the way
Will be praying for the next match
Go Go Go!
Malaysia! 
Hwaiting!
Himnae!
Cayo! Cayo!
Aja-Aja!
Berusaha!
Ganbatte!
Hah..amek ko semua bahasa dah kuar! 

Ok ini saja buat masa ni
Mungkin jugak ni satu-satunya entri pasal sport dariku?
Haha~~
 (siap kena buat label baru sebab label sport tak pernah ada dalam blog ni,..kekeke~)

No comments:

Post a Comment