December 20, 2010

saya memang tak suka isap rokok!



isu yang hot sampai bila-bila
selagi wujudnya objek yang bernama rokok
rasanya tak kan stop 

aku memang tak suka rokok
and baunyer..euwww!
akan menyebabkan saya yang berpenyakit asthma ni terbatuk-batuk

sangat allergic yer dengan ini
sebab sekali terhidu boleh kena attack terus tau
so sape yang tak nak jadi pembunuh tanpa niat
jangan la isap rokok depan saya ya

hmm..walaupun saya tak suka
my papa pun isap jugak
tapi sekarang dia dah turun gred
tak isap dah cap malboroboro
or cap salemah
or cap dunhillmountain
haha

cap rokok daun je
tapi tu pun saya benci..tak suka okayy
ingat lagi kecik-kecik
my mama selalu bising pasal rokok ni
yela dah namanya nurse kan
so my papa mesti tak isap depan kitorang

and i waktu kecik-kecik jahat sket
bila terjumpa rokok my papa
petang-petang
i cabut naik basikal
pergi kat longkang yang jauh sikit dari rumah
and dispose rokok-rokok tersebut

haha..dah tau macam mana bencinya saya kat rokok ni?
kalau dah benci camni
konpem la saya tak suka isap rokok
try pun tak teringin
banyak je benda sedap-sedap kat dunia ni

nasib baik si adik lelaki pun tak suka rokok
kalau tak?
no way! project buang rokok dalam longkang akan bermula semula

kalau buang membazir duit?
peduli apa aku. janji sihat
lagi berbaloi buang dari isap benda tu

hah..mintak maap la bagi yang tak setuju
nak buat cmne kan?
dah tak suka
bukan setakat tak suka
tak ley dekat langsung 
rasa tak boleh bernafas langsung..haha

so..sapa-sapa yang lepak or keluar ngan saya
jangan la isap depan i ya
kalau u isap juga rokok tu
i belah jauh-jauh jangan touching-touching pulak

tak kesah la u perempuan or lelaki
i tak kan biased
i memang tak suka rokok
but that doesnt mean i benci orang merokok
nak buat macam mana kan
diorang dah salah jalan
tulah ada gps bukan nak guna

last-last!
i tak rasa lelaki yang isap rokok tu macho..
(my papa hanya macho time tak isap rokok yaa)
and i rasa perempuan yang isap rokok tu
ermm
"just no comment sbb comment2 yang ada ada sikit isu..haha"

hah..okay
nanti dah tua nak buat foundation anti-merokok!
(bajet ko kaya cam mr.trump ke?!)


No comments:

Post a Comment