April 26, 2011

apa kena mengena suicide dengan kpop fan? salah ke kami minat kpop?

hai korang :)
sekarang ni tengah lepak-lepak kat kfc. 
buat study group untuk pape digital electronics. fighting~!!

tapi kan ada satu isu ni menyebabkan i sentap sangat
korang baca tak paper berita harian?
yang pasal ni?


yee..inilah topik kita pada malam yang serba indah ini.
dah lama tak debate ni, memang berkobar-kobar nak counter attack isi kandungan paper ini

firstly, i sendiri mengaku, memang fan kpop ni sanggup berhabis duit untuk artis favourite diorang kan?
and i mengaku ada yang fanatik habis

tapi!!
jangan sebab nila setitik rosak susu sebelanga kan??
kenapa nak kena cakap just kpop??
kenapa tak cakap as a fanatic fan?
sebab peminat artis hollywood pun ada berhabis duit jugak
peminat justin bieber etc? (no offense sbb i pun layan je jb nih)
kenapa tak nak cakap?

and sedangkan dalam malaysia ni
ada banyak lagi isu bazir duit
like orang-orang yang beli nombor ekor tu
or yang berjudi dekat genting tu
lagilah terang-terang tak elok
yang pergi clubbing malam-malam tu
tak mau jadi isu?
masuk club bukan pakai seringgit dua

so nak cakap lebih-lebih pasal fan kpop ni
sampai tahap kata ada possibility bunuh diri

okay, memang ada artis korea yang bunuh diri
and statistic bunuh diri kat korea sangat tinggi

but apa kena mengena dengan fan kat malaysia ni?
so far takde lagi case bunuh diri sebab kpop ni kan?
yang berlambak-lambak bunuh diri sebab putus cinta tu?
kenapa tak jadikan isu cerita and novel cinta boleh sebabkan orang bunuh diri.
yelah dalam novel cintan-cintun tu kan selalu cakap, 'i can't live without you'
takde pulak nak cakap pape

so? so? nak jadi cerita
jangan lah nak buat isu untuk timbulkan rage fans kpop kat malaysia
because semua ada minat sendiri kan?
asalkan bukan drugs ke, gambling ke, hidu gam ke, fine lah kan
lagipun sampai bila je fan ni nak fanatik
zaman muda biasalah, takkan time dah kahwin pun semua akan over macam time teenage kan?

kalau sebab isu ni
cerita korea tetiba kena banned ke
memang i pergi bakorr je orang yang terlibat..huhu just kidding

tolong lah, whatever you guys yang tak minat korea ni nak cakap
sekurang-kurangnya drama korea yang kitorang ni takde lah love scene lebih-lebih

can't you guys just respect what others like so that they can respect you the same way you wanted?
hurmmm..itulah sahaja potpetpotpet malam ni
my blog jelah tempat untuk marah-marah tanpa susahkan hati orang lain.

maaf kalau ada yang tersinggung

p/s: nasib baik dia tak letak gambar super junior, kalau tak memang aku boikot paper ni!
p/p/s: to my friends, do you guys think that i'm the type to kill myself just for others?! not in a zillion years!!

1 comment:

  1. "drama korea yang kitorang ni takde lah love scene lebih-lebih"
    YE KE........???? I DONT THINK SO...
    Aku x lyn sangat Kdrama tapi adik aku n kawan2 aku layan, diorng kata most of JDrama [ cam "boys ovr flower"] yang tlh di buat dlm versi Kdrama " love scene" die ovr giler...lari gile dr dari manga* n Drama asal [ JDrama ].

    Manga = Komik jepun

    aku layan gak kpop tapi aku lbh ke Jpop....and i dont really like SM Entertainment idol......bcuz kdg2 muke je lawa, badan je seksi/hot tapi suare n lagu x lah sedap mana....

    Pada pandangan aku...most of kpop fans [ Terutama Yng mane muncul/baru suke time " Halyu Wave" nie] like their idol juz base on their LOOK & DANCE........

    Sebenernye " Halyu wave" dah nak hilang da tapi cuma " Malaysia" je yang UGAH2 KAT TV & SURAT KHABAR KATE " HALYU WAVES" MASIH ADE......

    AKU RASA " MEDIA PRIMA" DAH KENA BYR NGAN KOREA NYE ORANG SUPAYA TANYANGKAN ARTIST DIORANG KAT MALAYSIA......

    THIS IS JUZ MY OPINION....

    ReplyDelete