April 04, 2011

life's social guide: you are what you wear

haluu haluu guys^^
actually sekarang ni tengah break tengahari sementara nak tunggu next class
lepas ni ada group punya presentation untuk class management
so since specialty i adalah bercakap, takde lah risau sangat kan
lagi pun benda nak dipresent tu bukan teori
jadi bolehlah kita membantai je kejap lagi..
HAHAHAHA..gelak besar sambil pikir jahat
hari ni ada dua kelas je, tapi gap nyer mak aihhh..gila lama
kalau ikut analoginya, kalau kita nak bakar kek, 
kira dah siap dah
entah entah siap boleh makan lagi
hurmm sedapnya kek coklat moist makan panas-panas
apa? takde kena mengena masak dengan gap lama?
yeee, memanglah takde kaitan langsung, cuma teringin nak makan kek coklat sangat-sangat
takde yang nak sponsor kan ke? tak payah yang mahal-mahal sangat
secret recipe punya chocolate banana cukuplah..huahuahua

now back to the topic
actually hari ni, dekat fakulti ada spot check
haha, jangan terkejut, ingat sekolah asrama je ada spot check
uitm di hatiku ni pun ada jugak tau

nak tau diorang check apa
sahsiah rupa diri students
so hari ini, dapatlah kita lihat transformasi agung students di
fskm (fakulti sains komputer dan matematik) ni

kalau biasanya pakai selipar jepun cap ayam
hari ni kasut kulit mahal cap buaya (crocodile)
kalau biasanya tshirt takde kolar cap pasar malam
hari ni, kemeja mahal cap kaki perempuan (playboy)

tapi yang bestnyer, bila tiba saat-saat macam nilah
kita dapat tengok mamat-mata yang selalunya biasa-biasa je
tiba-tiba jadi sangat handsome and segak

well, biasa lah
mana taknya, usually rambut tu takde minyak, or bersikat
bila hari macam ni, rambut ada gel and disikat rapi ala-ala hyunbin dalam drama secret garden tu
ohh ohhh memang style rambut feveret i.
yelah, siapa tak suka. kemas, segak and bergaya
kalau korang cakap
"ahhh, bolehlah kalau hyunbin, muka hensem, buat style apa pun tetap hot"
ok ya, memang i setuju

so, kalau boys-boys and girls-girls yang dalam kategori muka "so-so" macam i ni
tapi tak peduli langsung cara pemakaian and kekemasan
lagi lah orang pandang sebelah mata tau!
yelah, dah la tak comel, kaya pun tak
memang kalau personaliti korang pun tak okay
pergi lah register kelub andartu or bujang terlajak

i don't mean to be rude but that is the truth
the ugly truth

cakap lah apa pun, memang lumrah manusia, of course lah pilih yang cantik and handsome-handsome
 yeee, memanglah beauty is in the eye of beholder and physical beauty tu hanya sementara
but kita tak dapat nafikan yang physical beauty tu asset mahal tuhan dah bagi kat kita
 lagipun , islam memang suka benda yang cantik, indah and bersih kan? paham-paham je lah.

hah, merapu dah gila panjang but point utama tak sampai lagi

back to the story
since diorang buat spot check pemakaian student hari ni
memang ramailah pegawai-pegawai yang berlegar-legar macam 'dementor' dalam cerita 'harry potter' tu
siap main kejar-kejar lagi tuh
aku ingat aku tengah tengok movie bollywood pulak tadi
tinggal takde music dengan pelakon tambahan je..hehe

apa kena mengena dengan speed limit?hahaha

dengar kata, memang ramai lah yang kena saman kan hari ini
tak pakai formal/korporat (sebab hari ini hari isnin)
tak pakai kad matrix
etc. etc.

nampaknya memang terbanglah duit students2 hari ni.

me? ohh nooo way
i budak baik, takde spot check pun pakai kad matrix
pergi kelas hari-hari pakai kasut, tak main lah selipar jamban kan?

for me, i kinda agree with this kind of thing
i mean the rules on attire
well, kan first impression sangat memainkan peranan penting
so kalau kita as student pakai selekeh pergi kelas
bukan je classmates, lecturer pun rasa tak semangat
tuan punya badan yang pakai selekeh apatah lagi

i tak kisah lah nak style2 ni kan
but ikut kesesuaian lah
tak kan pergi kelas pun nak style rambut macam nak pergi gig or clubbing
biar lah cantik dipandang mata kan?
kita kan pergi belajar

orang yang menuntut ilmu ni kan ibarat berada dalam taman-taman syurga
korang pakai rock gila ke dalam syurga?
haaa..nampak tak connection dia tu?

cuba tengok ni
cara pakaian mana lagi sedap nak pandang?



OR



haha, till now i still don't understand why people loves to lowered their pants like this
soooo euwwww!

kalau korang rasa apa yang ditulis nih macam merapu-rapu 
cuba korang baca ni


from those articles above, you can find many related articles on  
the way you dress and your attitude etc.

last but not least
 i nak bagi one new magic chant for you guys today!

"you are what you wear"

so remember ^^

p/s: i might update something on style and personality later :)



No comments:

Post a Comment