August 23, 2011

sila bijak berbicara, bukan manis mulut, ini dipanggil sopan

assalamualaikum and hey hey peeps^^
kembali kita dalam segmen pungpangpungpang bersama tuan blog ini.
biasalah genetic suka membebel ni memang dah mengalir dalam darah and fixed dalam code DNA i
and itu jugak lah sebab i buat blog
nak potpetpotpet ditempat ini bila i tiada mangsa di sekeliling untuk dengar bebelan i 
kan liyana zainal and farahlina ahmad?
#takbolehlinknamasebabprivasi
*konon..cehh*

dalam dunia blogging dewasa ini #ayatskema
blogger famous amous *tak semua* kebanyakan akan guna modal yang dipanggil 'sarcasm' untuk melariskan blog memasing
senang je nak jadi sarcastic ni, hati yang sedikit keras *it's not a bad thing*
 and mulut yang selaser pedang star wars

kenapa i cakap macam ni?
because orang hati lembut mesti tak sampai hati nak buat orang lain sedih

kalau i? i rasa i category in the middle
dulu i lembut hati sikit, senang je nak jadi sponge basah
sekarang selepas latihan ala-ala tentera yang dijalani selama beberapa tahun
i dah kurang lembik, tapi belum sampai tahap though gila

okayy back to the topic
i rasa, tak salah kalau kita nak letak sedikit sarcasm dalam blog
it can be funny sometimes

but i rasa ada masanya korang kena slowkan sikit pengeluaran hormon 'sarcasm' tu
ehh ada ke? #almaklumlahdahlamatinggalbiology

sebab tak semua words yang korang boleh terima
orang lain boleh

and kalau nak critic apa punn
cuba guna selembut-lembut bahasa
budi bahasa kan budaya kita

okay,,sekian, nak pergi settlekan bukak puasa.bai


No comments:

Post a Comment