August 19, 2011

undergo a tongue surgery just to be able to speak korean fluently? what do you think?

random:


****************
assalamualaikum and hey hey peeps^^

this is a post i write at 3:03 am in the morning
but i auto publish it now

while i was hanging around, facebook, blogs, tumblr
i saw this particular news from ningin which is very interesting

okayyy, begini alkisahnya
i rasa people who are into kpop might understand this better

like you guys tahu, kpop fans ni akan try blaja korean kan?
yelah, senang sikit bila nak baca apa-apa tweets ke, article ke, takyah lah nak gelabah cari translator
sebab kalau guna google translate memang hampehh tebu jer

but ada sorang ni 


namanya Rhiannon Brooksbank-Jones, 19 tahun
i tak tahu lah dia ni minat kpop or not

but yang pasti, dia belajar bahasa korea
but bila dia nak sebut, pronounciation dia tak betul sebab lidah dia pendek sikit

so, dia decide lah nak buat surgery panjangkan lidah dia 1cm

bila orang sekeliling tanya kenapa dia sanggup buat se-extreme tu dia cakap:

“For me it was an important thing, because I’m a bit of a perfectionist, and if I can’t do it perfectly, it really irritates me.”
hahaha, even though i ni a bit of a perfectionist
but to the extent of doing surgery just to speak korean better
it's impossible

haha, nasib baiklah Malaysian tongue ni flexible sikit
so i boleh lerr sebut annyeonghaseyo dengan fasih dan lancar

so korang macam mana? sanggup buat macam dia ni? hehehe

1 comment: