October 11, 2011

jangan benci lecturer anda

assalamualaikum and hey hey peeps

okay i ada topik panas (suam-sua kuku je sebenarnya)
 ada satu kelas ni, cikgu dia sangat lah kepala angin, bila student tanya soalan, dia refuse nak jawab, bila student tak paham or tak tahu nak buat, dia marah kenapa tak tanya.

korang pernah tak lalui situasi ni?

okay, to be frank, that student is me and my fellow course mates
and that teacher is one of the lecturer who teaches us

the thing is, we don't get her
cuba korang bayangkan, kitorang kena buat satu assignment ni
dah lah dia tak bagi guideline nak buat macam mana
and which assignment yang kena buat
bila kita tanya dia buat-buat bodoh je

ada one class tu, she asked us to buat satu exercise ni
but when kitorang tanya balik yang mana satu (sebab dia ada banyak pecahan, dia buat donoooo je)

belum lagi lecture dia 
my friend cakap, dia rasa macam tengah dengar orang bagi presentation instead of mengajar

korang paham kan maksud bagi presentation instead of mengajar?

and now, kitorang satu kelas dok confuse which exercise yang kena buat
my friend bagi cadangan suruh buat je semua exercise termasuk yang pecahan-pecahan, sub unit dia.

sumpah gila okayy

marah? memang. tapi mama kita pesan, jangan benci lecturer, nanti tak berkat ilmu
so mari tarik nafas dalam-dalam kejap

huuuuuuuhahhhhhhhuuuuuuuhahhhhhh *tarik nafas*

so korang rasa patut tak kitorang complain pasal cikgu tu?
i mean, ni baru sebulan belajar
kalau the whole semester berterusan macam ni , mau fail satu kelas

tapi macam tak sampai hati pun ada
sedihhh kan?

okay lah, that's all so far
i sebenarnya nak luahkan perasaan je
dah lega sikit, so boleh lah buat exercise a.1.2.3.4 dan seterusnya tu
hahahaha! fighting!!


ohhh and happy birthday HENRY MOCCHI!!! WE LOVE YOU!!
i know, but it's better late then never right?!
(been busy these days, nak buat graphic comel2 pun tak sempatt, so pinjam orang sajaaa)


No comments:

Post a Comment