March 27, 2012

Fanfic Contest Update

I'm so busy now
I haven't decide either to extend the date or to cancel the contest
I will update soon
The latest would be this weekend
Thanks and sorry 

Since there are a few people who ask me to extend the date, I decided to make it last until the end of April
if on 25th of April, the total number of contestant is less than 20
this contest will become void

so hurry!! :D

March 19, 2012

Blogger KPOP/JPOP Fanfic Contest [Announcement and Prize Update]


I have an announcement to make regarding the contest. Previously I get many respond when I said I want to make this contest. But so far only 2 people send their entry and the final submission date will be on the 25th of March. I hope there will be more than 5 contestant for every category or else this contest will sadly become void. So please share this to everyone. I can consider extending the contest date if many one to submit but need more time.

The prizes will be something like this (for each category)

- Face Mask
- Phone Strap
- One 16 episodes Korean Drama (not original)
(there will be a list given to choose from) 
- Cute notebook 
- 2 pieces of shawl brooch
(other prizes will be added if i have something else to give)  
and a handmade congratulations card from me :D

SO SPREAD THE WORD PEOPLE :D


March 17, 2012

Johny Depp is a Vampire..


after the hunger game is out next week, i'm totally counting the days for this!
may 11th 2012 :D

March 13, 2012

today's random


assalamualaikum and hey hey peeps :D

okay tonight i nak babble pasal random stuffs je. actually mata dah layu je ni, mengantuk betul tapi sebab baru sudah makan so tak boleh tidur lagi. so collection of random topics for today.

random #1

sekarang tengah tengok vanilla coklat, housemate i cakap hari ni final episode. so i yang tak tengok ni pun gatal nak tengok..muahhahah. tapikan, cute jugak zara dengan amir tu..hahah lambat betul.

random #2

assignment dah bertimbun, tapi tak tahu nak start kat mana (lol, sebenarnya malas sikit..kihkihkih).
kalau nak buat assignment pun, mesti kena paham kan. kalau nak pikir, subject microprocessor tu memang killer betullah. baru chapter 2 dah macam nak menangis rasa.

random #3

tadi pergi bookshop uitm dekat menara saas, mentang-mentang ada discount 60-80% punyalah ramai orang sampai que panjang sangat. i dahlah tak guna lagi baucer rm200 tu. so esok kena pergi balik. nak tak nak kena lah beratur jugak.

random #4

ohhh, my classmate farah punya atuk passed away earlier today. i hope she and her family will be strong in facing this sad news. takziah to her family and let recite al-fatihah for her atuk.

that's all for tonight. i'll end my entry abruptly here :D

p/s: puhahahha, rupa-rupanya zara bukannya pregnant tapi extreme gastritis je. hahah zara kita geng lah, high five mehhh...lol

p/p/s: random macaroons picture for everyone to salivate over..yummy

March 12, 2012

2AM- I Wonder If You Hurt Like Me


simply awesome, i love their ballad sing much!
and as always~~magnae line hwaiting!! kekekke~

March 11, 2012

Big Bang- Blue

assalamualaikum and hey hey peeps 


well, i can't believe that i've become addicted to this song yet haven't share it with you
big bang new song "blue"
it's so awesome and refreshing!

no thing more to say. just listen and enjoy!


and ohh, the performance is so cool!

March 10, 2012

Whisper of The Heart


i've always love ghibli studio's work
but so far, this is the most inspiring :')
i know this is not a sad story but i keep having tears 

in all you should watch this!

March 09, 2012

tinggalkan ibu lumpuh..

assalamualaikum and hey hey peeps :')

today was supposed to be a smiling day
but it was spoiled when i saw my friend share this on facebook

cr: mforum

so sad right? it's devastating :(
sedih and sayu sangat rasa, walaupun nenek ni bukan mak kita, tapi tengok muka dia pun dah boleh buat air mata ni mengalir je. i tak tahu cerita sebenar, tapi , macam mana susah pun hidup, takkan lah sampai hati nak tinggal mak kita yang lumpuh sorang-sorang.kalau betul niat anak nenek ni memang nak tinggalkan mak dia,  semoga anak nenek ni sedar dan mendapat petunjuk Allah. tapi kalau ada cerita lain yang disebaliknya, semoga salah paham ni akan diselesaikan. sebab kalau baca dekat link tu, dia cakap nenek ni tinggal sorang-sorang kat johor and anak dia amik bawak pergi hotel tu, kalau ikut logik baik dia tinggal je mak dia dekat kampung terus. mana tahukan anak dia accident ke apa, kita pun tak tahu. wallahualam :(

p/s: semoga kita semua dijauhi dari melakukan dosa besar sebegini. 
p/p/s: tak mau jadi anak derhaka, i miss my mama and ayah 
p/p/p/s: cerita si tanggang tu dah kalah dah, sekarang lagi hebat derhaka anak pada ibubapa mereka :(

March 06, 2012

kisah orang gila

cr: sp4rklee

assalamualaikum and hey hey peeps ^^

ahaaa, semalam kan i ada cakap yang i dah pindah rumah sewa baru (elehh, itu pun nak bsing kan :P)
nak diceritakan , even rumah yang baru dipilih itu sangatlah random dengan niat nak buat ala-ala solo in action and buat hal sendiri, tetapi dengan ajaibnya, rupa-rupanya classmate time skola rendah dulu pun kebetulan baru menyewa kat situ.so tak jadilah mission nak jadi wallflower kat rumah tu. ahahah, kelakar betul bila dipikir.

tapi entri ni bukan nak cakap pasal rumah sewa baru. harini i nak cerita pasal orang gila.

time i kecik-kecik dulu, around 6-8 years old lah, dekat kawasan rumah i ni ada sorang orang gila ni tau. i pun tak tahulah apa nama dia, tapi budak-budak sini panggil dia "minah pak licin"
yes, i know. weird name. but i pun tak tahu macam mana dia dapat nama gelaran tu.

time kecik-kecik dulu, i cukup takut dengan kak minah ni. kalau lah dia lalu jalan kaki depan rumah time kitorang tengah main kat luar, mau lintang pukang semua lari masuk rumah. 
takoottt wowwhhhh
and tak silap lah, time zaman kegemilangan kak minah ni, before dia kena hantar pergi tanjung rambutan punya mental hospital, adalah beberapa siri insiden lapan belas tahun ke atas yang jadi. kalau di ingatkanlah rasanya i dikira lucky jugak sebab tak saksikannya live in action. yelah, tapikan dia orang gila, nak cakap apa kan kalau dia nak buat strip show pun. takda akal, takleh nak jatuh dosa pun.

tapi memang tak dinafikan lah kak minah ni kira extreme jugak kegilaan dia. i dengar lah, dia jadi macam tu sebab kena bomohkan dek sorang mamat ni sebab kak minah ni reject mamat tu. wallahualam, tak tahu lah betul ke tak.

sekarang ni i pun tak tahu hidup lagi ke kak minah tu. hopefully dia punya mental condition dah semakin okay lah. 

ohh, itu jelah kisah orang gila yang i nak cerita. memang random pun, tetiba teringat kat zaman kanak-kanak balik bila dah jumpa dengan kawan sekolah rendah. ohh rindu!

new room :D

cr: donghai

assalamualaikum and hey hey peeps :D
just like the tittle
i am currently in my new rented room
i am sharing with one other tenant
she is older than me and not a student

mostly, she's not sleeping here
so i feel like i own the room, muahahah

but the downside is that
i feel like i have no one to talk to
this is pretty lonely for someone who talk as much like me

it's 2 am already
actually i've sleep a few hours before and now i can't sleep
got a full 8.30 AM-6.00 PM class tomorrow
i hope i can sleep soon :P

p/s: so hungry, moving to a new house. it feels different.
p/p/s: a red shirt henry to accompany me on lonely day like tonight :D

March 03, 2012

fangirl mode ^^


cr: h90


kyaaa!!!! erza scarlet and gerard fernandes!!
my favourite pairing in fairy tail!!!
(urghhh~ stressed out waiting for the next episode subbed)

p/s: sometimes i wonder if i really am 21..lol