March 09, 2012

tinggalkan ibu lumpuh..

assalamualaikum and hey hey peeps :')

today was supposed to be a smiling day
but it was spoiled when i saw my friend share this on facebook

cr: mforum

so sad right? it's devastating :(
sedih and sayu sangat rasa, walaupun nenek ni bukan mak kita, tapi tengok muka dia pun dah boleh buat air mata ni mengalir je. i tak tahu cerita sebenar, tapi , macam mana susah pun hidup, takkan lah sampai hati nak tinggal mak kita yang lumpuh sorang-sorang.kalau betul niat anak nenek ni memang nak tinggalkan mak dia,  semoga anak nenek ni sedar dan mendapat petunjuk Allah. tapi kalau ada cerita lain yang disebaliknya, semoga salah paham ni akan diselesaikan. sebab kalau baca dekat link tu, dia cakap nenek ni tinggal sorang-sorang kat johor and anak dia amik bawak pergi hotel tu, kalau ikut logik baik dia tinggal je mak dia dekat kampung terus. mana tahukan anak dia accident ke apa, kita pun tak tahu. wallahualam :(

p/s: semoga kita semua dijauhi dari melakukan dosa besar sebegini. 
p/p/s: tak mau jadi anak derhaka, i miss my mama and ayah 
p/p/p/s: cerita si tanggang tu dah kalah dah, sekarang lagi hebat derhaka anak pada ibubapa mereka :(

No comments:

Post a Comment