August 05, 2011

Korean Drama, Favorite Screen Writer!

random:


****
assalamualaikum and hey hey peeps^^

dah lama sudah tak merapu disini
setiap hari entry pasal super junior comeback saja

btw, i just finish 4 drama in less than one week! hahaha

Fated to Love You
Romance Town
City Hunter
The Greatest Love

ok ok memang banyak
but since i cuti tak buat apa so no hal lah kan? kan? 

yang paling latest i tengok is The Greatest Love

best gila! sumpah, after Secret Garden i tak jumpa lagi drama yang se-exciting drama ni
i like the hero!! and heroin!!!
sumpah nak tengok lagi! nasib baik drama ni yang i download dulu!!! muahahahahhahahah!

okay okay
but ini bukan apa yang i nak cakap sebenarnya
just nak recommend something kat korang
sebagai 'sunbae' aka senior yang dah lama berkecimpung dalam arena 'pengkritik amateur' drama korea

ada one particular screen writer/s yang setakat ini
semua drama tulisan diorang best gila!!!

actually bukan seorang
diorang dua ni adik beradik
namanya diorang 


ni list drama yang diorang dah tulis

The Greatest Love
My Girlfriend is 'Gumiho/Nine-Tailed Fox'
You're Beautiful
Hong Gil Dong
My Girl
Fantasy Couple
My Sassy Girl, Chun Hyang

i dah tengok semua drama ni even though i tak sempat habiskan Hong Gil Dong
but sincerely cerita diorang sangat BEST! DAEBAK!
and kelakar! sweet!

sapa yang kaki drama korea mesti setuju.
sapa setuju angkat tangan!

so, kalau sapa-sapa bosan and teringin nak try korean drama
the list above is strongly RECOMMENDED!!

No comments:

Post a Comment