July 14, 2011

saya bosan tengak video clip artis hollywood, kenapa pairing mesti budak kecik dengan perempuan lagi tua~ haihhh

***********

assalamualaikum and hello peeps!!
hari ini i nak introduce one new cute singer to you guys
but before that..

siapa kat sini suka justin bieber? siapa pulak yamg tak suka?
hmmm, i ada pengakuan nak dibuat disini
seriously, bila dengar pasal justin bieber je
i was like "nahhhh..i don't like him at all"

to be truth, time mula-mula justin bieber ni dok naik
i macam tak amik tahu sangat
just bila tengok muka dia
my comment was " hey, he is kinda cute"
hmm, muka jambu jambu ni memang comel..kuang kuang kuang
tapi apesal semua my crushes, takde sorang pun yang jambu type?
eh, lari topik pulak, whatever..

yelah, because he's a hollywood artist and since i tengah and still gila kpop at that time
tak semua lagu english i layan,
i'm just a taylor swift maniac, others, need consideration first
 jadi, i tak keep updating pasal lagu english baru kalau nak compare dengan kpop

"minah ni memang chronic sikit kalau pasal kpop-kpop nihh!" haha..sorry my bad (^_<)

so time tu, i takde lagu opinion either suka or tak suka si mat justin bieber ni
until one fateful day or dalam bm nya sampai lah suatu hari yang bersejarah

i came across this video clip of justin bieber
tajuk lagu tu is " one less lonely girl"
and on that time
"snapp!! from takde opinion sampailah omg what is this video clip is about??"
okayy, korang tengok ehh


for some moment
i suka tengok si justin yang cute miut itu
tetiba dia guna actress tua dalam vc ni
i mean, ini video justin bieber yang first i tengok
and he is like fourteen kott on that time
he was born on 1994 that means sama umur with my brother! (hah, amek kau siap buat research nihh)

ironinya, budak form two with an old woman?
i just don't get it, takde ke budak-budak yang muda sikit nak amek berlakon
time tu, urghh serious tak suka video clip ni

i admit, his voice is not bad at all
he has the package, and cute too (again)
tapi yang silapnya, syarikat rakaman dia lah
si mat usher tu, memang tah hape-hape pergi gandingkan dia dengan pompuan tua

huhh huhh teremosi sekejap
and then keluar lah lagu si justin bieber "baby baby baby uhhhh"
mula -mula dengar, kalau tak silap from my friend

dalam hati i " ehh, catchy ohh lagu nihh"
tapi sebab impression i terhadap si comel justin ni dah dicalar oleh video clip "one less lonely girl" tersebut
jadi i macam buat tak peduli lah
(sedangkan bila dengar je, dok ber-baby baby baby uhhh)


finally, i gagahkan jugak diri tengok video clip ni (konon)
yelah, semua orang dok sok sek sok sek pasal lagu ni
i tak tahu pape kan
tapi kan, cuba tengok, bilangan dislikes lagi banyak dari likes
hebat gila kan? kalaulah presiden bush dulu ada youtube
agak agak nya sapa yang lagi banyak dislikes?

but, time tu, i takde opinion, just in neutral area (in bieber case lahh)
but still bila keluar je lagu ni i dok ber-baby baby baby uhh jugak
(cuma senyap senyap lahh..haha)

and around on that time jugak lah
fans war berlaku antara si justin bieber fans dengan super junior fans di twitter
puncanya? sebab #trendingtopic
super junior and justin bieber asyik lawan ranking dalam trending topic
seriously time tu sangat kelakar
yelah, kalau sorang tu fan suju and justin at the same time, memang diamlah kejap dia from twitter

but bila dah reda, sampai lah super show 3 (nama concert super junior)
henry ada buat performance "justin bieber-baby"
time tulah sebagai hardcore fans of super junior a.k.a ELF
mula lah i pulun nak hafal lagu si justin ni
yelah nanti nak nyanyi sama-sama kan (chronic, yee i tau)


*abaikan fangirls scream tu, ini baru dalam video*

disebabkan i duaplohpatjam dok menghafal lagu baby ni
akhirnya, i admit it
"come on guys, justin bieber is not that bad"
lagipun i tak nak end up jadi haters kan?

but heyy~ i like henry's version better ^^ (bias)

so sekarang, i taklah sampai tahap jadi 'belieber' kan
but i boleh terima dah kalau dengar lagu dia

cr: simplybiebs

lagipun i dari dulu accept yang si justin ni memang cute
(hmm, miang betul suka kat budak form five)

ohh no nooo, i still setia pada evil magnae i!

akhirnya berakhirlah rejim anti-bieber dalam otak i
but jangan salah sangka
i tetap tak suka video "one less lonely girl" itu

****************

apa point entri panjang-panjang kat atas ni?

actually i jumpa sorang singer baru ni
greyson chance, tiga belas tahun
dia keluarkan lagu baru "unfriend you"

beza dia and bieber is suara justin soft sikit
suara dia macam orang tua
but sedap

but again! yang mengongnyer
video dia!

again, pairing dengan perempuan lagi tua
13 and 17 y.o (okay i tau 17 is not that old, but when 17 is paired with 13?)
*tak sedar diri dia lagi tua dari budak 17 tahun tu*
come one lah, takde ke budak 12 tahun yang cun and boleh berlakon -___-"
but still this song is quite okay lah
plus he's cuteee!! teheee ^<

so apa pandangan korang? suka ke video clips yang pelakon dia nampak sangat jauh jarak umur?
 whatever it is. enjoyy!


tapikan at least dia balas dendam balik kat perempuan rambut purple tu
and the new girl nampak muda sikit lah kan??

1 comment:

  1. JB = Jambu Batu. Hehehe, okay sama. Taksuke dia.

    *Lagu sailormoon ni begitu nostalgic la. teringat zaman kawaii kawaii dulu. hehe =)

    ReplyDelete