November 11, 2011

lagu cinta~


assalamualaikum and hey hey peeps ^^

saya peminat lagu. tak kisah apa bahasa. bila sedap didengar akan diulang lagu tu beratus kali. itulah saya.

tambah lagi lagu cinta. cinta pada tuhan, pada teman, pada ibu, pada ayah, pada kekasih.
bila lirik lagu indah. lagi saya suka.
lagu cinta gembira atau sedih. dua-dua saya suka.

tadi berjalan-jalan
singgah blog kak irine nadia
tak boleh nafi, lagu dalam blog dia selalunya best.

punyalah curious nak tahu tajuk lagu
since kak irine guna crunchy music player
dia tak tunjuk tajuk lagu
sanggup sambil dengar lagu sambil taip lyrics
punyalah suka sangat dengan lagu tu

akhirnya jumpa jugak
"ayushita- tuhan beri aku cinta"
lepas digodek-godek google
rupanya lama dah lagu ni

suka lirik lagu dia. bukan nak cakap apa, tapi lirik lagu indonesia memang ada soul
lagu malaysia, bukan tak ada, tapi kurang except lagu lama-lama
(hey, saya bukan kutuk lagu kita okay, personal opinion only, lagipun lain orang lain taste)

saya memang pandang lirik kalau dengar lagu
but of course pandang music nya juga

tak kira english, melayu, indonesia, korea, china , even spanish
music and lyric yang awesome
akan jadi favourite saya

so what kalau tak paham makna
music is a language

and apa susah, google kan ada
carik translation habis cerita

korang ada lagu cinta feveret? meh kongsi sini :D



No comments:

Post a Comment