March 06, 2012

kisah orang gila

cr: sp4rklee

assalamualaikum and hey hey peeps ^^

ahaaa, semalam kan i ada cakap yang i dah pindah rumah sewa baru (elehh, itu pun nak bsing kan :P)
nak diceritakan , even rumah yang baru dipilih itu sangatlah random dengan niat nak buat ala-ala solo in action and buat hal sendiri, tetapi dengan ajaibnya, rupa-rupanya classmate time skola rendah dulu pun kebetulan baru menyewa kat situ.so tak jadilah mission nak jadi wallflower kat rumah tu. ahahah, kelakar betul bila dipikir.

tapi entri ni bukan nak cakap pasal rumah sewa baru. harini i nak cerita pasal orang gila.

time i kecik-kecik dulu, around 6-8 years old lah, dekat kawasan rumah i ni ada sorang orang gila ni tau. i pun tak tahulah apa nama dia, tapi budak-budak sini panggil dia "minah pak licin"
yes, i know. weird name. but i pun tak tahu macam mana dia dapat nama gelaran tu.

time kecik-kecik dulu, i cukup takut dengan kak minah ni. kalau lah dia lalu jalan kaki depan rumah time kitorang tengah main kat luar, mau lintang pukang semua lari masuk rumah. 
takoottt wowwhhhh
and tak silap lah, time zaman kegemilangan kak minah ni, before dia kena hantar pergi tanjung rambutan punya mental hospital, adalah beberapa siri insiden lapan belas tahun ke atas yang jadi. kalau di ingatkanlah rasanya i dikira lucky jugak sebab tak saksikannya live in action. yelah, tapikan dia orang gila, nak cakap apa kan kalau dia nak buat strip show pun. takda akal, takleh nak jatuh dosa pun.

tapi memang tak dinafikan lah kak minah ni kira extreme jugak kegilaan dia. i dengar lah, dia jadi macam tu sebab kena bomohkan dek sorang mamat ni sebab kak minah ni reject mamat tu. wallahualam, tak tahu lah betul ke tak.

sekarang ni i pun tak tahu hidup lagi ke kak minah tu. hopefully dia punya mental condition dah semakin okay lah. 

ohh, itu jelah kisah orang gila yang i nak cerita. memang random pun, tetiba teringat kat zaman kanak-kanak balik bila dah jumpa dengan kawan sekolah rendah. ohh rindu!

No comments:

Post a Comment